Sevgili olmak haram mıdır ?

Günümüzde en çok araştırılan sorulardan birisi olan Sevgili olmak haram mıdır ? veya diğer bir tabirlie flörtlük günah mıdır sorularının yanıtlarını inceleyeceğiz.

Flört İslamiyette yeri olmayan bir kelime anlamı taşımaktadır. Dinimiz evlenecek iki kişinin görüşmesi birbirini tanıması yerine evleneceği kişi için istişare etmeleri, istişare sonucu hayırlı olup olmadığını öğrenmek adına istihare etmeleri buyrulmuştur. Her ne olursa olsun flörtleşmek tasnif edilmemiştir. Flörtleşmek gençler arasında kıskançlık, kin, nefret, karamsarlık, düşmanlık, vb çeşitli sıkıntılara yol açar. Bir hadis-i şerifte şöyle buyrulmaktadır.

Harama bakmak, şeytanın zehirli okudur. Allahü teâlâdan korkup yabancı kadına bakmayana, zevkli bir iman nasip olur.

[Ramuz]

Kadınlarla bir arada yalnız kalmaktan sakının. Allah’a yemin ederim ki, bir kişi bir kadınla yalnız kalınca, aralarına şeytan girer.

[Taberani]

Sevgili olmak haram mıdır ?

Sevgili olmak asla Müslüman’a yakışan bir davranış değildir. İki karşı cinsin başbaşa kalışları hislerinin ve duygularının ayaklanmasına vesile teşkil eder. Özellikle günümüzde evlilik öncesi gençlerin birbirlerini tanıma ve tanışma bah anesi ile birlikte olması çok yaygınlaştı.Bu birliktelikler hem toplum ahlakı açısından hem de dinimiz açısından çok büyük günahtır. Nikah akdi olmadan bir kadın ve bir erkeğin her türlü yakınlaşması dinen haramdır.

Sevgililik adı verilen flörtleşmek aşamasında bir erkek ile bir kadının yalnız başına kalmaları konusunda ise Peygamber efendimiz şöyle söylemiştir : “Yabancı bir kadınla bir erkek iki ikiye, baş başa kalırlarsa üçüncüleri şeytandır!” Şeytan tüm nefsani arzularımızı yerine getirmemiz için bize telkin vermektedir. İşte tamda bu aşama bir erkek ve bir kadının en güçsüz kaldığı tabiri caizse şeytanın eline düştüğü aşamadır.

Aynı şekilde günümüzde flört adı altında yaşanılan birliktelikler sonrası çok defa kız ya da erkek kandırılarak terkedilir. Bu sebeple flörtlük gafil tecrübelere yol açar. İnsan gururuyla oynanmasına sebep olur.

Birbirine nikah düşen iki kişinin evlenecek olsa dahi birlikte olmaları haramdır. Haram edilen bir şeyde ise, fayda aranmaz. Bu haramın ne denli büyük olduğu aşağıdaki hadislerde belirtilmiştir.

Erkeğin kadına, kadının da erkeğe [şehvetle] bakması haramdır.[Taberani]
Harama bakmak, şeytanın zehirli okudur. Allahü teâlâdan korkup yabancı kadına bakmayana, zevkli bir iman nasip olur.[Ramuz]
Kişinin başına demirden bir şişin batırılması, nikah düşen bir kadına dokunmasından daha hafif kalır.[Taberani, Beyheki]

İmam nikahı (Dini Nikah) Nedir? Dini nikahın şartları nelerdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir