Kadınların pantolon giymesi günah mıdır ?

Değerli takipçimiz bu yazımızda Kadınların pantolon giymesi günah mıdır ? Tesettürde pantolon giyilebilir mi ? sorularının yanıtlarını inceleyeceğiz.

7 Veya 10 yaşında olan gösterişli kızlar ve 15 yaşına gelen ve baliğ (döl verme çağı) çağına gelmiş olan olan bütün kızlar, kadın hükmündedir. Böyle kızların da başları kolları, bacakları açık , saçları gözükür bir şekilde, açık olarak yabancı erkeklere görünmeleri ve erkeklere teganni etmeleri onlarla yumuşak, cilveli konuşmaları haramdır.

Kadınların pantolon giymesi günah mıdır ?

Kadınların ve kızların ipekli veya kürklü örtü ile ve küpe gerdanlık gibi ziynet eşyası açık olarak ve erkekler gibi giyinerek saçlarını erkekler gibi traş ederek sokağa çıkmaları haramdır. Bunun için pantolonları geniş bile olsa ile pantolon giymeleride caiz değildir. Pantolon erkek elbisesidir. Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) erkek gibi giyinen kadınlara ve kadın gibi giyinen süslenen erkeklere lanet etmiştir. Aynı zamanda dar pantolon erkeklere de caiz değildir. Çünkü kaba avret yerleri dışardan belli olmaktadır.Bundan başka kadınların pantolon giymeleri eskiden de şimdiden de İslam adeti değildir. Müslüman olmayanlardan İslam tesettürünü bilmeyenlerden gelmektedir. Haramlar yayılsalar da yerleşseler de İslam adeti olamazlar. Kâfirlere benzeyenin onlardan olacağı hadisi şerif ile bildirilmiştir. Manto altına pantolon giyerseler mantonun pantolon yokmuş gibi dizleri örtmesi lazımdır. Şalvar  çok geniş olduğu için giyilmesi adet olan yerlerde kadınlar için de iyi bir örtü olur. Adet olmayan yerlerde fitneye sebep olursa kullanması caiz olmaz.

Büyük İslam alimi ‘Kadi senaullah-ı pani püti’, ‘Şah Veliyyullah-ı Devlevinin’ ‘Tefhimat’ kitabı sonundaki 7 vasiyetini açıklarken “Gömlekle ve peştemal sararak ve nalın giyerek ve benzeri şeylerle sokağa çıkmak eskiden İslam adetiyiydi. Fakat bu adetin bulunmadığı yerlerde bunlarla dışarıya çıkmak gösteriş olur. Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) gösterişi şöhret yapmayı yasak etmiştir. “Müminler adeti olan şeylerle örtünmelidir, ayrılık yapmamalıdır” buyuruyor. Geniş manto ile örtünmek adet olan yerlerde kadının çarşaflı sokağa çıkması da böyledir. Ayrıca İslam örtüsü ile alay edilmesine sebep olacağı için günahta olur.

Kadınların Örtünmesi

Kadınların örtünmelerinin faydaları bir çok kitapta uzun uzun yazılıdır. Namazda ve namaz dışında avret yerini başkalarının yan taraflardan görmemeleri için örtmek farzdır. Fakat kendinden örtmesine gerek yoktur, farz değildir. Rükuda iken kendi avret yerini yalnızca yine kendisi görürse namazı bozulmaz. Fakat bakması mekruhtur. Şeffaf mesela naylon gibi altının rengi görünen şey ile örtü olmaz. Örtü dar veya bol ise de herhangi bir avret yerine yapışıp uzvun belli olması namaza zarar vermez. Ama bir başkası yanında örtülmüş sayılmaz. Başkasının böyle belli olan kaba avretine bakmak haramdır. Erkeklerin seveteyn denilen ön ve arka uzuvları ve kaba etleri kaba avrettir.

Okumak için Tıklayınız : Açık olmak günah mı ? Tesettür ile ilgili ayet ve hadisler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir