Hayırlı iş için büyü yaptırmak günah mıdır?

Değerli takipçileirmiz bir soruda Hayırlı iş için büyü yaptırmak günah mıdır? diye sorulmuş. Gelin bu sorunun yanıtını hep beraber inceleyelim

Hayırlı iş için büyü yaptırmak günah mıdır?

Cevap: Sihir, büyü yapan tazir olunur. İbni Âbidînde buyuruluyor ki:
“Öğrenmesi haram olan bilgilerden biri sihir, büyü ve kehanettir. Sihir, ilme, fenne uymayan gizli sebepler kullanarak, garip işler yapmayı sağlayan ilimdir. Sihri öğrenmek de, öğretmek de haramdır. Müslümanları zarardan korumak için ve hayırlı işler yapmak için öğrenmek de haramdır.

[Demek ki, yapılmış büyüyü çözüp yok etmek, karı, koca arasında muhabbet, sevgi hasıl etmek ve harpte düşmanı mağlup etmek gibi faydalı işler için de sihir, büyü yapmak büyük günahtır. Hayırlı iş yapmak için, bu büyük günahı işlemenin caiz olmayacağı Hadîkada yazılıdır.]

Erkeğin hanımını sevmesi için Tivele denilen sihri, büyüyü yapmak, hadîs-i şerif ile nehiy edilmiş, yasaklanmıştır. Bunun haram olduğu Hâniye fetvasında da yazılıdır. Sihirde, âyetlerden, rivayet yolu ile olan dualardan başka şeyler yazılıdır. Sihirbazın ve zındığın tevbeleri kabul edilmez. Ben her istediğimi yaparım şeklinde küfre sebep olan itikadı, inancı olmasa dahi, fitne ve fesada çalıştığı için, sihir yapanın, hakim tarafından tazir olunması, cezalandırılması lazımdır. Sihirde imanı gideren bir şey de yaparsa, kafir olur. Kehanet, ileride olacak şeyleri haber vermektir. Arrâf, falcı demektir. Çalınan şeylerin yerlerini, çalanları ve sihir yapanları haber verir. Tecrübe ve hesap ile değil, tahmin ve zan ile konuşurlar. Yahut cinden öğreniyoruz derler.”

Şeytanların Süleyman’ın hükümdarlığı hakkında söylediklerine uydular. Oysa Süleyman kafir değildi. Ama insanlara sihri öğreten şeytanlar kafir olmuşlardı. Babil’de, melek denilen Harut ve Marut’a bir şey indirilmemişti. Bu ikisi “Biz sadece imtihan ediyoruz, sakın inkar etme” demedikçe kimseye bir şey öğretmezlerdi. Halbuki bu ikisinden, koca ile karısının arasını ayıracak şeyler öğreniyorlardı. Oysa ki Allah’ın izni olmadıkça onlar kimseye zarar veremezlerdi. Kendilerine zarar verecek, faydalı olmayacak şeyler öğreniyorlardı. And olsun ki, onu satın alanın ahiretten bir nasibi olmadığını biliyorlardı. Kendilerini karşılığında sattıkları şeyin ne kötü olduğunu keşke bilselerdi!

Bakara Suresi 102.Ayet

İlave bilgi için Tıklayınız: Büyü gerçekten var mıdır? Büyü yaptırmak günah mıdır?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir