Doğal taşlar günah mı?
Günümüzde revaçta olan doğal renkli taşların kullanımı beraberinde bir çok soruyu getirmiştir. Doğal taşlar günah mı ? Çeşitli taşlar ile şifa aramak günah mı?, insana iyi gelmesi sebebiyle doğal taşlar kullanmak günah mıdır? bu sorulardan bazılarıdır.
Şifalı olduğu veya rahatlatıcı etkisi olduğuna inanılan doğal taşlar ile şifa aramak, sakıncalı bir durum değildir. O, bir tedavi yöntemi olarak kabul edilebilir. Şöyle bir durum vardır ki; bitkisel yada hayvansal ürünler ile ilaç yapıldığını biliniyor. Ve bu ilaçların şifaya vesile olduğu kanıtlanmıştır. İnsanlar bu tip ürünlerden ilaç yaptıklarını biliyor ve hepimiz bunları kullanıyoruz. Bunlar, tecrübeye dayalı olarak şifaya vesile oldukları tespit edilmiştir ve bunların şifa ile olan ilişkileri de makul ve bilimsel bir zemine oturtulmuştur. Burada önemli olan husus ise bu ilaçlar sadece birer vesiledir. Şüphesiz ki bir hastalıkta şifayı veren yalnız Allah’tır.
Doğal taşlar günah mı?aramak günah mı?
Tıpkı yukarıda ilaçlar örneğinde belirttiğimiz gibi, taşların şifa vesilesiyle kullanılmasında bir sakınca yoktur. Lakin bir derda deva olanın o madde değil yüce yaradanımız olduğunu unutmamak gerekir. Şifayı gerçek anlamda bu taşlara veya ilaçlara yüklemek ise şirk ve küfürdür. Bu hususa çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Medet duyulacak ve yardımına başvurulacak tek merci Allahü Teâla’dır. O’nun dışında medet umulan cisim madde hatta ve şahıs dahi olsa bizzat şirke düşme tehlikesi vardır.
Ekstra bilgi :
Hastalara şifa duası Peygamber efendimizin duası
Hastalıklar bu dünyada mükafat mıdır? Günahlara kefaret midir?